Energie neutraal

Zelfsmerend

Volledig recyclebaar

TECHNOLOGIE

Gepatenteerde technologie 

De gepatenteerde technologie voldoet aan de door de Germanischer Lloyd gestelde eisen voor kenmerking van artificial ice en is door het NL Octrooicentrum goedgekeurd onder octrooinummer 2007117.

Art-Ice is ontworpen in 2006 en wordt doorlopend ontwikkeld door vasthoudend materiaalonderzoek en uitvoerig testen. Door de intensieve onderzoeken blijft Art-Ice innoveren en optimaliseren om de glijcapaciteiten zo hoog mogelijk te krijgen.

 

Specificaties technologie Art-Ice

Materiaal    Art-Ice is met additieven gevulde PE. Hierdoor is de vloer zelf smerend maar heeft het een droog oppervlak.
Formaat De basismaat is 2 x 1 meter per plaat. Andere afmetingen zijn mogelijk.
Gewicht De vloer heeft een gewicht van ongeveer 19 kg / m² (Pro 2000), 14 kg / m²  (Fusion 1500) of 10 kg / m² (Adventure 1000) per plaat.
Kleur De vloer is standaard in wit met blauwe stippen door de toegevoegde additieven, de belijning in de voorgeschreven kleur en logo’s in de gewenste kleuren zijn optioneel.
Dikte De platen zijn leverbaar in 20, 15 en 10 mm dik.
Boarding De harde boarding bestaat uit een stalen of aluminium frame met kunststof panelen naar keuze.

Door de zelfsmerende technologie van Art-Ice is het aanbrengen van een smeermiddel op de kunststof schaatsvloer onnodig.

Voordelen hiervan zijn:

  • De schaatsvloer hoeft niet te worden ontruimd om een smeermiddel aan te brengen
  • Bij valpartijen krijgen gebruikers geen contact met een residu
  • Art-Ice zijn gemodificeerde polyethyleen persplaten

INTERALPIN 2023

Art-ice is exhibiting on INTERALPIN '23 Interalpin is one of the world's largest and most important trade fairs for cable car technology, equipment and winter snow. International exhibitors here are the latest products and materials for cable car operator, winter...

110.000 bezoekers in Nieuw-Zeeland!

De Art-Ice baan op een prachtige plaats in Nieuw-Zeeland heeft haar 110.000ste bezoeker mogen verwelkomen! Een mooi voorbeeld van schaatsen in de zomer als aanvulling op het bestaande recreatieprogramma op een vakantiepark!

Curling op een unieke locatie!

Curlen op het dak van een hotel, dat is pas bijzonder! Een hotel in Amsterdam heeft hiervoor gekozen om een verblijf op het dakterras aantrekkelijk te maken in de winter, maar dan zonder de hoge kosten van een ijsbaan. Dat kunnen we gerust een unieke locatie noemen!...

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u partner worden of heeft u hier vragen over? Klik dan hier